Ca. 30 boller
Ingredienser:
4 dl kogende vand
3 dl koldt vand
4 dl mælk
1 dl olie
50 g. gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
200 g. grahamsmel
200 g. ruggryn eller havregryn
150 g. knækkede hvedekerner
Mel for resten ca. 1 kg
1 æg til pensling
Hæld vand, mælk og olie ned i en stor skål. Smuldr gæren ned i skålen, og rør rundt indtil den er opløst. Rør salt og sukker i skålen, og bagefter grahamsmelet, grynene og de knækkede hvedekerner i. Rør til sidst melet i for resten og ælt dejen godt. Put dejen op i skål med et fugtigt viskestykke over, og lad den hæve i ca. 1 time til den dobbelte størrelse. Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen i nogle små kugler og lad dem hæve lidt. Pensel bollerne med ægget, og bag dem i 25-30 minutter, indtil de er gyldne. Lad bollerne køle på en bagerist, og så har du de lækreste grovboller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar