lørdag den 15. december 2012

Lækre hvedehorn

ca. 45 stk.

Ingredienser:

50 g gær
3 dl kaffefløde
3/4 dl sukker
2 knsp. salt
2 knsp. hjortetaksalt
2 æg
75 g stuetempereret smør
Ca. 12 dl hvedemel
Fyld:
125 g smør eller margarine
1 ½ dl Flormelis
100 g malede eller meget finthakkede søde mandler, kan udelades
2 skrællede og revne æbler
Pensling:
Sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Start med at blande ingredienserne til fyldet. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i lidt af fløden. Tilsæt derefter resten af fløden og de øvrige ingredienser. Rul dejen ud til et aflangt stykke på et meldrysset bord. Skær dejen ud i trekanter. Fordel fyldet på trekanterne, og rul dem derefter sammen til horn. Læg hornene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med det piskede æg. Hornene bages midt i ovnen ved 225° i ca. 8 minutter. Lad hornene køle af på en rist. Rør noget flormelis ud i lidt vand, og kom lidt glasur på hornene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar