lørdag den 15. december 2012

Sprøde daim karameller

Ingredienser:

2 kopper sukker
½ kop sirup
1 knsp. salt
2 ½ kop fløde
4 spsk. smør
2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Sukker, sirup, salt og 1 kop fløde koges i en gryde. Resten af fløden tilsættes lidt af gangen under omrøring, gryden må ikke komme af kog. Når massen begynder at stivne tilsættes smørren og vaniljesukkeret. Lad massen koge videre i ca. 15-20 minutter, jo længere det koges, jo hårdere bliver karamellerne. Hæld massen ned i en halv bradepande med bagepapir, og lad dem stivne. Bræk karamellen i passende stykker, og put dem i en kagedåse. Hvis karamellerne er få bløde og klistrede, kan det være en god ide, at pakke dem ind i noget papir.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar