250 g. smør
250 g. mørk farin
125 g. sirup
16 g. potaske
3 tsk. kanel
2 tsk. ingefær
1 tsk. nellike
2 tsk. kardemomme
1 tsk. allehånde
30 g. finthakket pomeransskal
Reven skal af en citron
100 g. grofthakkede mandler
½ kg. Mel
Fremgangmåde:
Varm smørret, farinen og siruppen i en gryde, det må ikke koge, for så smuldre dejen. Lad massen køle ned. Bland alle krydderierne, pomeransen og mandlerne i melet. Udrør potasken i lidt vand, og bland det i den afkølede masse, sammen med melblandingen. Rul dejen til 6-7 cm tykke pølser, og put dem i køleskabet i et par timer.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. Skær pølserne
ud i nogle tynde skiver, og put dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne
i 5-6 minutter, indtil de er blevet lidt mørkere. Lad kagerne køle af på en bagerist, og put dem i en lufttæt dåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar